Amnesty Peel en Maas Schrijfmarathon 2019

Ook dit jaar organiseert Amnesty International de Dag van de Rechten van de Mens. Op 10 december  komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor mensen die onrecht is aangedaan. In Peel en Maas wordt op zaterdag 7 december volop geschreven. In het Huis van de Gemeente worden om 10.00 uur de deuren geopend.

Sociale duurzaamheid is ook het respecteren van de mensenrechten. Sociaaleconomische rechten zijn rechten op de minimumvoorwaarden voor welvaart en welzijn,  genoemd in artikelen 22-27 van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Tijdens Write for Rights 2019 vraagt Amnesty mensen in de hele wereld om brieven te schrijven voor kinderen en jongeren. Ze doen dit om hen te ondersteunen, kracht te geven en het mogelijk te maken om te blijven durven waar volwassenen tekortschieten.

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangen zitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld, omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming. Omdat de regering zich onder druk gezet voelt.

Promofilmpje Amnesty Peel en Maas Schrijfmarathon

Meer informatie over deze actie

Amnesty Peel en Maas   0629146625

Schrijfmarathon Amnesty PeelenMaas (2).png  Schrijfmarathon Amnesty PeelenMaas (1) - kopie.png