De Sunny ruileenheid

EnergyFlow.png

De basiseenheid in de Sunny economie is de Sunny, een energie ruileenheid met een waarde van 8400 kJ, de energie uit voedsel die de gemiddelde volwassene per dag nodig heeft om in leven te blijven. Daarmee koppelt zij energie aan arbeids- en levenstijd van mensen en energie uit voedsel aan elkaar. Zij vertegenwoordigt ook 2,3333 kWh en daarmee is er een koppeling met duurzame energie opwekkers.

Omdat de Joule een internationaal vastgestelde natuurkundige SI eenheid is, is de Sunny 100 % waardevast en niet te koppelen aan gangbare muntsoorten die van minuut tot minuut in waarde veranderen. De Sunny Economy is daarmee volledig losgekoppeld van de huidig gangbare economie. Rente en beurswerking zijn uitgesloten.

De onderlinge energie uitruil in deze nieuwe economie wordt geregistreerd met een blockchain boekhouding, In het blockchain systeem is de overheid geïntegreerd, voor het afdekken van algemene energie behoeften, door belasting te heffen in energie eenheden. Met algoritme berekeningen wordt de energie basiswaarde van fysieke zaken vastgesteld.

De getoonde munt is het symbool voor de Sunny energie ruilwaarde van 8400 kJ. Haar vorm is geïnspireerd door het zinken stuivertje uit de 2e wereldoorlog. Daarmee onderscheidt de Sunny zich van alle ronde munten. Het onderling betalen met Sunny's gebeurt geheel digitaal met de Sunny app.

zinken vijf cent.JPG   Sunny voorkant.jpg  Logo vierkant Sunny.png                                                                                                    

De Sunny wordt 3D geprint uit milieu-vriendelijk PLA-filament (zetmeel). Aan één kant de zonnebloem die zich naar onze belangrijkste energiebron de zon keert, aan de andere kant de dagwaarde voor levensenergie.

                                                                                            20180226_185841.jpg

Overal in Nederland maar ook in Duitsland staat op de verpakking van voedsel:

''Inname van een gemiddelde volwassene 8400 kJoule''

Dit is dus de energiewaarde die de Sunny heeft.