De Sunny ruileenheid

De Sunny ruileenheid

De Sunny ruileenheid heeft een vaste internationaal erkende natuurkundige SI-grootte die overal ter wereld dezelfde waarde bezit en voor altijd 100% waardevast is. Gevolg is dat ze niet aan andere muntwaarden gekoppeld kan worden, omdat die geen absolute vaste waarde bezitten. De Sunny vertegenwoordigt 24 uur energie uit voedsel = 8400 kJ, voor een gemiddelde volwassene. Daarmee is de Sunny verbonden aan levenstijd van mensen. De 8400 kJ komen overeen met 2,3333 kWh waarmee ze ook te koppelen is aan duurzaam opgewekte energie, zoals wind, zon, waterkracht en aardwarmte.

De getoonde munt is het symbool voor de Sunny energie ruilwaarde van 8400 kJ. Haar vorm is geïnspireerd door het zinken stuivertje uit de 2e wereldoorlog. Daarmee onderscheidt de Sunny zich van alle ronde munten. Het onderling betalen met Sunny's gebeurt geheel digitaal met de Sunny app.

zinken vijf cent.JPG   Sunny voorkant.jpg  Logo vierkant Sunny.png                                                                                                    

De Sunny wordt 3D geprint uit milieu-vriendelijk PLA-filament (zetmeel). Aan één kant de zonnebloem die zich naar onze belangrijkste energiebron de zon keert, aan de andere kant de dagwaarde voor levensenergie.

                                                                                            20180226_185841.jpg

Overal in Nederland maar ook in Duitsland staat op de verpakking van voedsel:

''Inname van een gemiddelde volwassene 8400 kJoule''

Dit is dus de energiewaarde die de Sunny heeft.