Feestelijke onrhulling kunstwerk Van Dijnen

Plaatsing en onthulling kunstwerk

Kunstenaar Herman van Dijnen plaatst dinsdag 18 februari een nieuw kunstwerk bij het Sunny Informatieloket. Het beeld wordt om 12.00 uur feestelijk onthult door Auke van der Linde, onder andere bekend van de Kunstroutes in Peel en Maas.  Na afloop is er tijd en gelgenheid voor eenkop koffie en een goed gesprek.

Het beeld van Herman van Boswachterij de Kievit in Grashoek wordt een nieuw herkenningspunt voor de Sunny Community, een burgerplatform voor duurzame zaken. Het idee achter het beeld is om een vervolg te geven aan de succesvolle Recycle Kunst Expo van vorig jaar.

Bij recycle kunst gebruiken kunstenaars gerecyclede of hergebruikte objecten om nieuwe werken te maken en veranderen dagelijks afval letterlijk in creatieve schatten. ‘De Sunny pakt onderwerpen ook wel eens op een eigenzinnige manier aan’, aldus Hilde Schiphouwer, voorzitter van de Sunny, ’in plaats van bijeenkomsten over hoe en waarom je moet scheiden, laten we zien wat je ermee kan doen. In onze gemeente wordt afval, of liever reststromen, al goed gescheiden. Maak duurzaamheid tastbaar is ons motto en wij geven kunstenaars graag een podium voor kunst met een knipoog.’  

Belangstellenden zijn van harte welkom om de feestelijke onthulling mee te maken.

Plaatsing en onthulling
Sunny Infoloket. J.F. Kennedylaan 260, 5981 WX Panningen
Dinsdag 18 februari
12.00 uur
 
H. van Dijnen Kunst met een knipoog 2.jpg