(k)LET'S-Café

LET's Kring Peel en Maas organiseert maandag  17 februari weer een (k)LET'S-Café van 19.30 - 21.30 uur. Dit keer in het Sunny Infoloket aan de J.F. Kennedylaan 260 in Panningen.

Het (k)LETS-café biedt belangstellenden een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen, elkaar te  inspireren, tips te delen (over de online omgeving) vraag en aanbod te bespreken. Het is vooral een gezellig samen zijn om over hobby's of andere dingen waar we goed in zijn of die we graag voor een ander willen doen te praten.  Deze keer neemt een van de deelnemers een eigen gebakken vlaai mee.

Het  (k)LET'S-Café is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de consumpties.

Kom je met ons mee praten, denken en vertellen waar jij wel een bijdrage zou willen leveren? Waar je hulp bij kunt gebruiken? Of gewoon gezellig kletsen?
We zien je graag bij het (k)LETS-café!

Kletscafé.jpg

 

LET's  is een ruilsysteem en werkt op basis van tijd die de mensen aan elkaar besteden. Je kunt als lid je eigen hobby’s, kennis, tijd of spullen die je niet meer nodig hebt inzetten om punten te verdienen. In Peel en Maas ruilen we tegen WaarderingsPunten (WP’s) Je kunt diensten of goederen waar je behoefte aan hebt afnemen van andere leden in ruil voor een aantal WaarderingsPunten. Bijvoorbeeld iets waar je zelf niet zo goed in bent of geen tijd/energie voor hebt. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen, kun je anderen helpen én heb je de kans om met gesloten beurs andere hobby’s uit te proberen of iets te leren.

Een LETS-kring is dus een ruilkring. LETS staat voor Local Exchange Trading System, in het Nederlands: lokaal ruilhandelsysteem. Mensen uit de gemeente Peel en Maas e.o. wisselen in een lokale groep diensten en goederen met elkaar uit zonder dat daar een euro aan te pas komt.

Er kan van alles ‘geruild’ worden: van het plakken van een fietsband tot huiswerkbegeleiding, of het boek dat je uitgelezen hebt. Het handige van een ruilkring is dat er niet enkel 1-op-1 geruild kan worden. Je kunt iets aanbieden aan de ene persoon en daarvoor in ruil van heel iemand anders iets terugkrijgen.

Meer informatie